Ξηρομέρου 3, Αμπελόκηποι, 11526     2106983569     info@papadimitriou-gnathoxeirourgos.gr    

Πολλοί άνθρωποι (υπολογίζεται περίπου το 45% του πληθυσμού, ιδιαίτερα παχύσαρκοι μεσήλικες), υποφέρουν από αποφρακτική υπνική άπνοια ή ροχαλητό ή και τα δύο.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με τη χαλάρωση που επέρχεται κατά τη διάρκεια του ύπνου αποφράσσεται η είσοδος του αεραγωγού (φάρυγγας) ή προκαλείται διαταραχή της αναπνοής με παύσεις (διαστήματα άπνοιας).

Παράλληλα, η σταφυλή (αυτή η σαρκώδης απόφυση που κρέμεται από τον ουρανίσκο στο βάθος του στόματος) πάλλεται και προκαλεί το ροχαλητό.

Η διάγνωση του προβλήματος απαιτεί σειρά κλινικοεργαστηριακών μελετών όπου περιλαμβάνεται και η μελέτη ύπνου. Ανάλογα την εντόπιση του προβλήματος συνίστανται διάφορες λύσεις, συντηρητικές ή χειρουργικές.

Η Γναθοπροσωπική χειρουργική συμβάλλει στις χειρουργικές λύσεις του προβλήματος εφόσον ο σκελετός του προσώπου του ασθενούς είναι η αιτία του.

Αν το πρόβλημα εντοπίζεται στην υποπλασία της άνω και κάτω γνάθου τότε η μετακίνησή τους σε μία σωστή φυσιολογική σχέση με τη βοήθεια των οστεοτομιών των γνάθων και της οστεοσύνθεσης λύνει το πρόβλημα του ασθενούς.

Ο σκοπός αυτών των επεμβάσεων είναι η δημιουργία ικανού χώρου στην αεροφόρο οδό και η ανάρτηση της βάσης της γλώσσας σε ευνοϊκότερη θέση.

Τι είναι Γναθοχειρουργός;

Ο Γναθοχειρουργός είναι ένας άριστα εκπαιδευμένος και εξειδικευμένος χειρουργός που μετά τις σπουδές της κλασσικής Οδοντιατρικής και αποκτώντας και πτυχίο Ιατρικής, ασκείται για άλλα 5 χρόνια σε νοσοκομειακά τμήματα διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, εκπαιδευόμενος στην παθολογία, ωτορινολαρυγγολογία, πλαστική χειρουργική, αναισθησιολογία και επείγουσα ιατρική.

Χειρουργική με LaserΗ χειρουργική με Laser, σε πολλές περιπτώσεις χειρουργικής μαλακών ιστών, προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια που είναι αδύνατο να επιτύχει κανείς με τα παραδοσιακά χειρουργικά εργαλεία...

Περισσότερα

Οδηγίες προς ΑσθενείςΕάν η επέμβαση γίνει υπό τοπική αναισθησία καλό είναι να μην είστε νηστικός στο ραντεβού (ελαφρύ φαγητό 1-2 ώρες τουλάχιστον πριν). Ο ασθενής δεν χρειάζεται συνοδό και μπορεί να οδηγήσει...

Περισσότερα

Ασκήσεις γιαΚροταφογναθική Διάρθρωση & Μασητηρίος Μύες

Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο (χαλάρωσε) και χαμήλωσε τους ώμους σου. Άφησε το σαγόνι σου ελεύθερο και πρόφερε...

Περισσότερα

 

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη:

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή:

  Ξηρομέρου 3, Αμπελόκηποι, 11526     2106983569     info@papadimitriou-gnathoxeirourgos.gr